top of page

UPRAVNO PRAVO I
INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

UPRAVNO PRAVO: PRAVNI ASPEKT SVAKODNEVNOG ŽIVOTA

Upravno pravo je usmjereno na upravnu djelatnost, a čini je skup pravnih normi koje uređuju organizaciju uprave, područje djelovanja, postupak rada i način nadzora i odgovornosti subjekata koji obavljaju upravne poslove. Drugim riječima, na ono što pomislimo kada čujemo riječ „administracija“. Područje života koje pokriva ova grana prava je veoma raznoliko: od vođenja matičnih knjiga i drugih evidencija, preko policijskih i inspekcijskih poslova, komunalnih poslova, vodoprivrednih, građevinskih poslova, do poslova zdravstva, socijalne sigurnosti, školstva, kulture i mnogih drugi sfera. Naš odvjetnički tim posjeduje praktično i bogato iskustvo u rješavanju svih pravnih aspekata iz ove vrste prava.

INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Bilo da posjedujete ili planirate posjedovati prava intelektualnog vlasništva, bitno je znati kako njima upravljati i kako ih zaštititi. Brojne su prednosti zaštite intelektualnog vlasništva. Postupci same zaštite intelektualnog vlasništva su složeni, dok je u samome procesu potrebno slijediti različite postupke. Možemo li zaštiti ideju? Kako zaštititi proizvod? Ili uslugu? Ovo su samo neka od pitanja s kojima se svakodnevno susrećemo. Predlažemo vam zajednički  sastanak kako bismo odgovorili na sva vaša pitanja i pružili vam najbolji pravni savjet za vašu specifičnu potrebu.

upravno pravo.jpg

KAKO VAM MOŽEMO POMOĆI?

  • Zastupanje i pravno savjetovanje u upravnim postupcima

  • Zastupanje i pravno savjetovanje u upravnim sporovima

  • Zastupanje i pravno savjetovanje u poreznim postupcima

  • Pravno savjetovanje i sastavljanje upravnih ugovora

  • Zastupanje i pravno savjetovanje prilikom zaštite i registracije žigova (pretraga i provjera dostupnosti žigova, registracija žigova i dr.)

  • Zastupanje i pravno savjetovanje prilikom registracije patenata

UPRAVNO PRAVO I
INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO:
ČESTA PITANJA

UPRAVNI POSTUPAK:
KAKO GA POKRENUTI?

Upravni postupak pokreće se na zahtjev stranke ili po službenoj dužnosti. Zahtjev za pokretanje postupka stranka može neposredno podnijeti javnopravnom tijelu u pisanom obliku ili usmeno na zapisnik, a može poslati poštom ili dostaviti elektroničkim putem. Postupak se pokreće po službenoj dužnosti kad je to propisano zakonom ili je nužno radi zaštite javnog interesa. Upravni postupak može pokrenuti i javnopravno tijelo javnom objavom kad su stranke nepoznate ili je takav način pokretanja postupka propisan zakonom.

KONTAKT

Hvala što ste posjetili našu web stranicu. Ako želite dogovoriti sastanak s jednim od naših pravnih stručnjaka, ovo su naši kontakti.

URED ZAGREB

Horvatova 80 A

10000 Zagreb 

Hrvatska  

T/F: 00385-1-8897-684

E: info@zba.hr

W: www.zba.hr

URED BJELOVAR

Ivana Viteza Trnskog 9E

43000 Bjelovar

Hrvatska  

T/F: 00385-43-550-079

E: info@zba.hr

W: www.zba.hr

Hvala na poruci! Kontaktirat ćemo Vas u što kraćem roku!

bottom of page