top of page

NEKRETNINE I GRADNJA

ODVJETNIK ZA NEKRETNINE: TEMELJ PRAVNE SIGURNOSTI

Odvjetnik za nekretnine pružit će vam podršku u ovom značajnom pravnom poslu. Ukoliko se s pravne strane kupoprodaja nekretnine ne izvede pravilno i zanemare se pravni detalji, ovisno o težini pogreške ili pogrešaka, posljedice mogu biti vrlo nepovoljne. Postoji velik broj propisa koji se odnose na pravni promet nekretninama. Primjenjivi zakoni su, između ostaloga, Zakon o obveznim odnosima, Zakon o posredovanju u prometu nekretnina, Zakon o porezu na promet nekretnina, Zakon o zemljišnim knjigama i mnogi drugi. Naravno, ova domena prava puno je više od samog trgovanja nekretninama. Ishodovanje građevinske dozvole i upis vlasništva su također bitni elementi ovog dijela prava. Naš stručni tim redovito prati sve relevantne propise kako bi u ugovore ugradili potrebne zaštitne mehanizme te na vrijeme spriječili potencijalne neugodnosti.

GRAĐEVINSKA DOZVOLA: PRAVNI ASPEKTI

Osim same trgovine nekretninama i upisa vlasništva, ishođenje građevinske dozvole još je jedan od čestih slučajeva u kojima djelujemo za naše klijente. Radi se o kompleksnom dokumentu kojim su obuhvaćeni standardi sigurnosti, materijala, stanovanja i gradnje. Građevinska dozvola je potrebna, osim za izgradnju cjelokupnog objekta, i za projekte kao što su proširivanje zgrade, prenamjena potkrovlja i gradnja garaže. Ako ste u nedoumici, potražite naš stručni savjet. Rado ćemo vam odgovoriti na sva vaša pitanja i djelovati u vašem najboljem interesu.

nekretnine.jpg

KAKO VAM MOŽEMO POMOĆI?

  • Pravno savjetovanje prilikom kupnje i prodaje nekretnina

  • Pravno savjetovanje prilikom zakupa nekretnina

  • Pravno savjetovanje i zastupanje prilikom upravljanje komercijalnim nekretninama

  • Zastupanje u postupcima upisa u zemljišne knjige i katastar

  • Pravno savjetovanje i sastavljanje pravne dokumentacije (ugovor o kupoprodaji nekretnine, predugovori, time-sharing ugovori i dr.

  • Zastupanje i pravno savjetovanje vezano uz prostorno uređenje (prostorni planovi, urbanistički planovi i dr.)

  • Zastupanje u postupcima zemljišno-knjižnih upisa (zabilježbe, založna prava, ovrhe na nekretninama i dr.)

  • Sudska prodaja nekretnika – zastupanje i pravno savjetovanje

NEKRETNINE I GRADNJA:
ČESTA PITANJA

SUDSKA PRODAJA NEKRETNINA:
ŠTO BISMO TREBALI ZNATI?

Za odlučivanje o prijedlogu za ovrhu na nekretnini i za provedbu ovrhe mjesno je nadležan sud na čijem se području nalazi nekretnina.  Nadalje, ovrha na nekretnini provodi se zabilježbom ovrhe u zemljišnoj knjizi, utvrđivanjem vrijednosti nekretnine, prodajom nekretnine i namirenjem ovrhovoditelja iz iznosa ostvarenog prodajom nekretnine.
Prodaja nekretnine obavlja se elektroničkom javnom dražbom. Elektronička javna dražba počinje objavom poziva na sudjelovanje u elektroničkoj javnoj dražbi, a koju  provodi Financijska agencija.

KONTAKT

Hvala što ste posjetili našu web stranicu. Ako želite dogovoriti sastanak s jednim od naših pravnih stručnjaka, ovo su naši kontakti.

URED ZAGREB

Horvatova 80 A

10000 Zagreb 

Hrvatska  

T/F: 00385-1-8897-684

E: info@zba.hr

W: www.zba.hr

URED BJELOVAR

Ivana Viteza Trnskog 9E

43000 Bjelovar

Hrvatska  

T/F: 00385-43-550-079

E: info@zba.hr

W: www.zba.hr

Hvala na poruci! Kontaktirat ćemo Vas u što kraćem roku!

bottom of page