IMIGRACIJSKO PRAVO

ZAPOŠLJAVANJE STRANACA: IMIGRACIJSKO PRAVO

Zapošljavanje stranaca te ostali aspekti imigracijskog prava danas su aktualniji nego ikada. Svjedoci smo pojave sve više i više stranih državljana koji su odlučili doseliti i raditi u Hrvatskoj. Strancem se smatra svaka osoba koja nije hrvatski državljanin (nema hrvatsko državljanstvo). Uvjeti za boravak i rad državljana treće zemlje u Republici Hrvatskoj uređeni su odredbama Zakona o strancima i Pravilnikom o statusu i radu stranaca u Republici Hrvatskoj. Zapošljavanje stranaca iz godine u godinu postaje jedna od traženijih pravnih usluga upravo zbog svoje kompleksnosti. Ukoliko je potrebno brzo i pouzdano regulirati boravak stranaca u našoj zemlji, obratite se našem odvjetničkom timu za podršku.

RADNE DOZVOLE ZA STRANCE

Kome sve trebaju radne dozvole za rad u Republici Hrvatskoj? Državljani članica europskog gospodarskog prostora (EGP) i članovi njihovih obitelji izjednačeni su u pravima s državljanima Republici Hrvatskoj u okviru odredaba Ugovora o funkcioniranju EU te mogu u Republici Hrvatskoj raditi i pružati usluge bez dozvole za boravak i rad, odnosno bez radne dozvole. Državljani zemalja koje nisu članice EU u Hrvatskoj mogu raditi ukoliko pribave radnu dozvolu. Postupak pribavljanja radne dozvole je upravni postupak te ćemo vam sa zadovoljstvom pomoći u njegovom pokretanju.

imigracijsko.jpg

KAKO VAM MOŽEMO POMOĆI?

  • Zastupanje i pravno savjetovanje u postupcima stjecanja radnih dozvola

  • Zastupanje i pravno savjetovanje u postupcima stjecanja prebivališta, boravišta i državljanstva

  • Zastupanje i pravno savjetovanje prilikom ishođenja viza

  • Zastupanje i pravno savjetovanje tražitelja azila

  • Zastupanje i pravno savjetovanje vezano uz pitanja smještaja, otvaranja bankovnog računa i ostalog

IMIGRACIJSKO PRAVO:
ČESTA PITANJA

RADNE DOZVOLE ZA STRANCE:
KOME SU TOČNO POTREBNE?

Pri zapošljavanju stranaca, bitno je razlikovati državljane država članica EGP-a i članova njegovih obitelji koji u RH mogu raditi i pružati usluge bez dozvole za boravak i rad do tri mjeseca, odnosno bez potvrde o prijavi rada, dok nakon tri mjeseca moraju imati prijavu privremenog boravka u svrhu rada o čemu se bez odgode izdaje potvrda. S druge strane, dozvola za boravak i rad je potrebna pri zapošljavanju državljana trećih zemalja, odnosno država koje nisu članice EPG-a.

KONTAKT

Hvala što ste posjetili našu web stranicu. Ako želite dogovoriti sastanak s jednim od naših pravnih stručnjaka, ovo su naši kontakti.

URED ZAGREB

Radnička 47

10000 Zagreb 

Hrvatska  

T/F: 00385-1-8897-684

E: info@zba.hr

W: www.zba.hr

URED BJELOVAR

A. Mihanovića 7

43000 Bjelovar

Hrvatska  

T/F: 00385-43-550-079

E: info@zba.hr

W: www.zba.hr

Hvala na poruci! Kontaktirat ćemo Vas u što kraćem roku!