top of page

TRGOVAČKO PRAVO

eSAVJETOVANJE I TRGOVAČKO PRAVO

eSavjetovanje odnosi se na podršku našim klijentima u udobnosti njihovih ureda ili domova. Iznimno nam je važno da pravni savjet koji vam je potreban dobijete upravo onda kada vam to najbolje odgovara. Pravna podrška u trgovačkom pravu, kao i u svim ostalim dijelovima prava, putem eSavjetovanja, uistinu je moguća 24/7. Samo trgovačko pravo je vrlo kompleksno područje, koje se počelo razvijati još u srednjem vijeku kao posebno pravo trgovaca (lex mercatoria). Naš stručan odvjetnički tim stoji vam na raspolaganju u vezi svih pitanja vezanih za aktualnosti i sudsku praksu.

ODVJETNIK ZA OVRHE I ZA SVA OSTALA PITANJA IZ TRGOVAČKOG PRAVA

Odvjetnik za ovrhe, često postavljano pitanje naših klijenata, samo je jedna od specijalnosti našeg odvjetničkog tima zaduženog za trgovačko pravo. Trgovački ugovori razne vrste i namjene čine osnovu ovog dijela prava. Svako poslovanje je specifično, kao što su i poslovne potrebe svakog klijenta različite. U modernom pravu sve se više brišu granice između trgovačkog prava, kao pravila koja vrijede za trgovce te pravila koja se primjenjuju na osobe koje nisu trgovci. To je posljedica komercijalizacije obveznoga prava jer obvezne odnose uvelike diktiraju odnosi koji nastaju u poslovnoj praksi.

Wix_ADI.png

KAKO VAM MOŽEMO POMOĆI?

  • Izrada trgovačkih ugovora (ugovor o prijenosu dobiti, ugovor o konzorciju, ugovor o vođenju poslova društva i dr.)

  • Savjetovanje vezano uz poslovanje društva (savjetovanje uz donošenje poslovnih odluka, savjetovanje vezano uz godišnja financijska izvješća, savjetovanje uz strukturiranje poslovanja trgovačkog društva i dr.)

  • Ishodovanje raznih dozvola (dozvola nadležnog ministarstva za obavljanje poslovne djelatnosti, dozvola Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja i dr.)

  • Izrada statuta društva

  • Ugovori o distribuciji roba ili usluga

  • Pravna podrška za provedbu likvidacije ili stečaja društva

  • Pravna potpora u sastavljanju trgovinskih ugovora INCOTERMS

  • Savjetovanje u međunarodnoj trgovini (EU uredbe Rim I i Rim II)

  • Zastupanje u postupku predstečajne nagodbe

  • Pravno savjetovanje članova društva i tijela društva glede građanskopravne i  kaznene odgovornosti

TRGOVAČKO PRAVO:

ČESTA PITANJA

eSAVJETOVANJE:
KAKO GA KORISTITI?

Aplikacija e-Savjetovanja omogućuje uključivanje u otvorena javna savjetovanja u postupku donošenja zakona, drugih propisa i akata. Nakon registracije, potrebno je prijaviti se u aplikaciju koristeći svoj korisnički račun. Nakon toga, na e-mail adresu stići će Vam obavijest o otvorenom savjetovanju, s podacima koji uključuju: naziv savjetovanja, kratak sažetak, rok do kojeg možete ostaviti svoj komentar, rok u kojem tijelo javne vlasti planira objaviti izvješće o provedbi savjetovanja te poveznicu na samo savjetovanje.

KONTAKT

Hvala što ste posjetili našu web stranicu. Ako želite dogovoriti sastanak s jednim od naših pravnih stručnjaka, ovo su naši kontakti.

URED ZAGREB

Horvatova 80 A

10000 Zagreb 

Hrvatska  

T/F: 00385-1-8897-684

E: info@zba.hr

W: www.zba.hr

URED BJELOVAR

Ivana Viteza Trnskog 9E

43000 Bjelovar

Hrvatska  

T/F: 00385-43-550-079

E: info@zba.hr

W: www.zba.hr

Hvala na poruci! Kontaktirat ćemo Vas u što kraćem roku!

bottom of page